Ταυτόχρονες εστίες φωτιάς στην Ιεράπετρα – Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται σπίτια (Βίντεο & φωτο)

(Φωτο: Sitia on line)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο που ξεκίνησε κοντά στα Σχινοκάψαλα βόρεια του παραθαλάσσιου οικισμού του Μαύρου Κόλυμπου στο Δήμο Ιεράπετρας.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τους ανέμους να είναι ιδιαίτερα ισχυροί και να δυσκολεύουν πολύ την κατάσβεση.

Δείτε επίσης: Μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Ιεράπετρας – Πνέουν ισχυροί άνεμοι (βίντεο)

Λίγο πριν τις 10 οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου με ένα σπίτι ήδη να έχει αρχίσει να καίγεται και έτσι σύμφωνα με το Ράδιο Λασίθι, από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας έχει δοθεί η οδηγία να εκκενωθεί άμεσα ο οικισμός και ο κόσμος να κινηθεί προς Κουτσουρά.

Για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί και η υπηρεσία του 112 και απεστάλη σχετικό μήνυμα στις συσκευές κινητών τηλεφώνων με την οδηγία στους κατοίκους των περιοχών Μαύρου Κολύμπου, Αχλιά, Αγιά Φωτιάς και Γαλήνης να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά.

Θυμίζουμε ότι την κατάσταση κάνει ακόμα πιο δύσκολη το γεγονός ότι σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα 2 εστίες πυρκαγιάς η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο Μύρτος και η άλλη στις Μάλες (κοντά στη μονή Εξακουστής) χωρίς να είναι ακόμα γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το μέγεθος και την επικινδυνότητά τους.

Στις 9 το πρωί πάνω από 20 πυροσβεστικά οχήματα από όλο το νομό Λασιθίου επιχειρούσαν και στα τρία μέτωπα ενώ στα Σχινοκάψαλα, όπου το μέτωπο είναι το πιο επικίνδυνο, έχει μεταφερθεί και πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών από το Ηράκλειο και αναμένεται να φτάσουν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Βίντεο από την πυρκαγιά στα Σχινοκάψαλα και τις Αμμουδάρες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί